Tagna på bar gärning – här förs båttjuvarna bort i handfängsel

Båttjuvarna hade inte en chans när polis och kustbevakning drog åt snaran.

Tagna på bar gärning – här förs båttjuvarna bort i handfängsel
Båttjuvarna hade inte en chans att undkomma när polis och kustbevakning agerade tillsammans. Det blev nationaldagsfirande bakom lås och bom för tjuvarna. Foto: Kustbevakningen

Häromdagen blev det ytterligare en arbetsseger för gott samarbete mellan uppmärksamma vittnen, polis och kustbevakning. Ett vittne larmade polisen efter att man sett en båt bli stulen i Höganäs hamn i norra Skåne, uppger kustbevakningen.

Båten drog snabbt söderut längs kusten. Samtidigt tog polisen kontakt med kustbevakningen, som skickade ut en högfartsbåt med kurs norrut i Öresund. Tjuvarna försökte gå in i Helsingborgs norra hamn men där möttes de av polis på land. De gav sig då av igen men hanns ikapp av kustbevakningen som beordrade dem att stanna. Tjuvarna ignorerade dock kustbevakningen och fortsatte söderut.  

Läs mer: Polisen låg i bakhåll – motortjuvar gripna på bar gärning

Här grips tjuvarna efter att kustbevakningen bordat den stulna båten. Foto: Kustbevakningen.

Färden fick dock sitt slut när kustbevakningen bestämde sig för att borda den stulna båten. Där tog de två båttjuvarnas olagliga nationaldagsfirande slut. Den stulna båten och tjuvarna fördes sedan till Råå hamn, där polisen väntade.

Ja
68
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!