Sverige leder havskappseglingen Nord Stream Race

Den svenska båten är i topp i racet genom Östersjön efter två etapper av totalt fyra.

Sverige leder havskappseglingen Nord Stream Race
Sverige visar vägen och leder havskappseglingen Nord Stream Race efter två delsträckor av fyra. Foto: Nord Stream Race

Pressmeddelande från Nord Stream Race

Planen var att båtarna skulle nå Saltsjöbaden på torsdagskvällen 31 augusti men resan från Köpenhamn under tävlingens andra delsträcka har bjudit på riktigt friska undanvidar och tagit mindre än två dygn. Därför dök de upp i Stockholms Skärgård redan på onsdagsmorgonen 30 augusti.

- Jag har aldrig seglat den här sträckan så snabbt. Vi har haft undanvind mellan Bornholm och Dalarö, med vindar upp mot 15 m/s och vi har seglat upp mot 20 knop. Nyckeln till segern är att vi har en grym besättning från Cape Crow som verkligen kan segla. Jag är glad att jag får vara med, säger Jimmy Hellberg som är navigatör på den svenska båten.

- Nu vill vi gärna hålla i det här ända in till slutmålet i Sankt Petersburg. I segling kan visserligen allt hända – men just nu känns det kanon, säger Jimmy.

 

Först till målet på Baggensfjärden var alltså den svenska båten med seglare från Cape Crow Yacht Club. Därefter följde danskarna från Fredrikshavn Sejlklubb. Trea var Nyländska Jaktklubben från Finland.

Första etappen mellan Kiel och Köpenhamn vanns av tyskarna, med den svenska båten på andra plats. Nu väntar några dagars vila för besättningarna innan etapp tre startar på Baggensfjärden lödag 2 september kl 14:00 med etappmål i Helsingfors.

Swans båtar är bland det finaste man kan segla.
Ja
8
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!