TV: Här är Porsches nya makalösa lyxjakt

Det enda som står mellan dig och en lyxjakt med Porsche-dna är 130 miljoner kronor.

TV: Här är Porsches nya makalösa lyxjakt
Skynda att fynda. Bara sju Dynamic GTT 115 ska byggas, sen är det slut. Samtliga bilder: Giuliano Sargentini/Dynamiq

Studio F.A. Porsche är designstudion som håller symbiosen mellan form och funktion högt. När de fick chansen att bygga in sitt dna i en fet lyxjakt så behövde de inte lång betänketid.

– Det här kommer bli en banbrytande båt och vi älskar utmaningen att designa den och att bli en partner i det här projektet. För den här typen av projekt är sällsynta, säger Roland Heiler, VD för Studio F.A Porsche.

Man anar på de mjuka, något futuristiska linjerna att det här inte är den genomsnittliga lyxjakten som vänder sig till det vanliga lyxklientelet, som ofta har mer pengar än smak. En designstudio som bär Porsches namn siktar högre än så.

Den 35 meter långa Dynamic GTT 115 byggs helt i aluminium och döljer i sitt inre tonvis med lyx. Eller vad sägs om inredning värdig ett New York-penthouse med solida trägolv, bänkskivor i marmor och massvis med specialgjorda inredningsdetaljer i kolfiber, signerade italienska designföretaget Minotti. Företaget har bland annat också möblerat filmen "Fifty shades darker". Ombord ryms också bland annat en spaavdelning med pool.

Den som är spekulant får se till att ha cirka 130 000 000 kronor nära till hands för att lösa ut sin juvel. Och man bör inte tänka för länge innan man slår till. Sju Dynamic GTT 115 ska byggas, sen är det stopp.

Båten är byggd i Italien av Monacoföretaget Dynamic Yachts. Det är också där den premiärvisades under Monaco Yacht Show 27-30 september 2017.

Supersnygg superbåt!
Ja
32
17
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!