Bilder: Här är Delta 60 O – svenska märkets nya lyxåk i kolfiber

Svenska Delta har verkligen etablerat sig i segmentet för sobra lyxbåtar. En plats man befäster med nya Delta 60 O.

Bilder: Här är Delta 60 O – svenska märkets nya lyxåk i kolfiber
Nya Delta 60 O får en att drömma om den eviga sommaren. Samtliga bilder: Delta Powerboats

Deltas nya skapelse Delta 60 O presenterades vid Cannes Yachting Festival i september 2017. Vad publiken där fick se var en öppen version av Delta 54, en båt som hittills sålts i 15 exemplar. Förutom att taket åkt av så har båten också fått en imponerande stor badplattform som gör att den sträcker ut sig i en totallängd över 18 meter.

Delta 60 O är utrustad med dubbla Volvo Penta D8/800 med IPS-drift och joystick-styrning.

I båtens inre hittar vi en ägarkabin plus två gästkabiner. Det ryms också två badrum och som extra tillval går det även att få tvättmaskin.

Men det är uppenbart att den här båten först och främst är tänkt att användas under klarblå himmel med flödande sol. Det finns gott om plats att sträcka ut sig på solbäddar och soffor. Det finns också flera kylar plus spis och grill uppe på däck. En gyrostabilisator ser också till att båten ligger i det närmaste still även vid sjögång, så man kan solbada utan att rulla ur solbädden.

Räckvidden på en tank utlovas till 500 nautiska mil och som exempel nämner man att man lätt klarar en tripp från Stockholm till Köpenhamn – eller från Monaco till Ibiza nonstop. Vi väljer väl det sistnämnda va?  

Delta gör riktigt läckra båtar!
Ja
18
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!