Garmin® lanserar DownVü och SideVü

Nya Fishfinders, kombinationsinstrument och blackbox-system!

Garmin® lanserar DownVü och SideVü

Garmin presenterar nu DownVü och SideVü – ekolodsteknik som ger en extremt tydlig bild över föremål, struktur och fisk som befinner sig under och vid sidan av båten.
– Garmin är glada över att kunna erbjuda scanning-teknik till våra kunder, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.
– För sportfiskare av alla slag, är det viktigt att ha en tydlig bild av vad som finns direkt under och vid sidorna av båten. Med DownVü och SideVü får du värdefull information som kan användas tillsammans med många av Garmins marina produkter.

DownVü

Garmin DownVü är ett högfrekvent ekolod som skannar av området under båten och ger en fotoliknande presentation av föremål, struktur och fisk som båten passerar över.

 

Nya echo™ dv och echoMAP™ dv serien

Ekoloden i nya echo dv-serien stödjer DownVü. Oavsett om du väljer en 4-tums gråskalig echo-enhet eller en med färgskärm får du samma tydliga precision av DownVü på ditt ekolod med en DownVü-givare. Nya echo-serien är även kompatibel med 50kHz givare, som ytterligare utökar funktionaliteten vid fiske i saltvatten. Även echoMAP 50dv och 70dv kan visa DownVü ekolodsteknik.

 

GPSMAP® 527xs och 721xs

Du som redan har köpt en ny GPSMAP 527xs eller GPSMAP 721xs, kommer kunna uppdatera den gratis på Garmins hemsida så att den blir kompatibel med DownVü. Tillsammans med en DownVü givare (adapter krävs för vissa enheter), får du all DownVü-teknik i din sjökortsplotter.

 

Nya GPSMAP 800- och 1000-serien

Nya GPSMAP 800- och 1000-serien är förberedda för DownVü scanning med CHIRP ekolodsteknik och stödjer SideVü och DownVü med CHIRP ekolodsteknik tillsammans med GCV™ 10 black box ekolod.

 

SideVü

Precis som DownVü är SideVü ett högfrekvent ekolod som ger dig en tydlig bild av fisk och struktur som finns vid sidan av båten. Denna verklighetstrogna bild av vad som finns under vattenytan hjälper till att identifiera de mest idealiska platserna och strukturer för fiske. Med brusreducering för en extremt skarp högupplöst bild, är det enkelt att se var det bästa fiskestället är.

 

GCV 10

Samma CHIRP-teknk som finns i GSD™ 26 blackbox finns också i GCV 10. GCV 10 blackbox, tillsammans med SideVü och DownVü givare, adderar SideVü och DownVü med CHIRP ekolodsteknik till kompatibla enheter (Garmin echoMAP 70, GPSMAP 721/721xs, GPSMAP 800- och 1000-serien). CHIRP sveper genom ett spektra av frekvenser och ger en otroligt detaljrik bild av världen under vattnet. DownVü funktionen presenterar det som finns under båten och SideVü det som passerar vid sidorna om båten.


Kombinerat med plotterns traditionella HD-ID™ ekolod får du allt det bästa samlat i en enda enhet och fantastiska möjligheter för avancerat fiske i både söt- och saltvatten. GCV 10 har tre nätverksportar för avancerad nätverksdelning mellan flera enheter.


Nya echo DownVü serien beräknas vara tillgänglig i december 2013 och nya echoMAP DownVü serien samt GCV 10 black box i mars 2014. För mer information och en komplett lista på kompatibla enheter besök www.garmin.com/marine2014.