151104.jpg

Artiklar

Marinplus AB lanserar användarvänliga NaviGear

NaviGear är ett av marknadens mest flexibela och användarvänliga navigationssystemet, skriver Marinplus i ett pressmeddelande. Oavsett om du vill ha en plotter, ett avancerat större system, marinanpassa din navigationsdator eller komplettera befintlig navigationsutrustning är NaviGear ett intressant alternativ.

Text: Redaktionen • 2008-10-29 Uppdaterad 2008-10-29

Systemet är helt nytt. Förutom goda navigationsegenskaper kan systemet visas och styras från flera stationer. Bärbara datorer kan integreras trådlöst. Mediaspelare ansluts med USB. Mobilt bredband från ice.net med bästa täckning för marint bruk. Det går att larma och övervaka båten från distans. Och NMEA 0183/2000-produkter anslutas. I sitt pressmeddelande skriver Marinplus och det nya systemets möjligheter som du kan läsa här nedan:

NaviGear Station

Består av hårdvara utvecklad för professionell marin användning, det användarvänliga navigationsprogrammet Coastal Explorer, sjökort samt en GPS-antenn. NaviGear finns i storlekarna 8.4”, 10.4”, 12.1”, 15”, 17”, 19” och 23”, med transflektiva ljusstarka pekskärmar som klarar direkt solljus, är dimbara 0-100 % med vridratt och som är vädertåliga.

NaviGear Pro

NaviGear Pro är skräddarsydda stationer för användare med avancerat behov. Till exempel dubbelinstallation för styrhytt och flybridge, radarstyrning från navigationsplatsen eller en planerings- och underhållningsstation i salongen.

NaviGear Accessories

Ett heltäckande sortiment tillbehör som till exempel framåtseende ekolod, väderstationer, värmekameror, AIS-transponder, flera skärmar, joystick, mobilt bredband, radar, videokameror, trådlös anslutning till en dator, larm och anslutning av media. NaviGear ger båtägaren en enkel, rolig och säker tillvaro till sjöss.

Coastal Explorer

Användarvänligt navigationsprogram framtaget för pekskärm och joystick. Använder officiella sjökort (ENC) för bästa resultat. Flera visningsalternativ gör det enkelt att välja och helt anpassa bilden efter eget önskemål. Flera kartor, video och radar kan visas samtidigt. AIS-visningen ger detaljerade uppgifter om båtar runt omkring. Fartygens position och rörelser visas exakt, röstvarningar och färgändringar gör det enkelt att planera kursen. Information och bilder på fartygen kan hämtas och delas med andra båtar.

Ruttplaneringsverktyget uppfyller kraven för höghastighets- och radarnavigering. Kurs- och distansvisning samt tvärsmärken och passageavstånd för varje girpunkt gör det enkelt att planera och navigera efter en rutt. Avgångstiden beräknas efter när du vill vara framme.

Priser

Pris för en NaviGear Station är från 29 900 kr för en 8.4” skärm till 59 900 kr för en 23” skärm. Coastal Explorer kan även köpas separat i PC-version för 3 990 kr. Alla priser är inkl moms.

NaviGear kommer att säljas hos välsorterade butiker samt som tillval vid beställning av nya båtar.

Produkterna lanseras i monter A14:10 på Scandinavian Boat Show 2008.


Text: Redaktionen • 2008-10-29
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top