151155.jpg

Artiklar

Skyddsglasögon i ny design

Skyddsglasögon brukar vara fula och klumpiga. Nu kommer ett nytt roligt alternativ från Zekler som lanserar modellen Z104 polarized under våren.

Text: Redaktionen • 2008-05-26 Uppdaterad 2021-06-10

De nya skyddsklassade glasögon har polariserade linser som förutom att motverka reflexer från exempelvis vatten och snö också ger en kontrasthöjande effekt, enligt tillverkaren.

Glasögonen har tilldelats klassificeringen 1F där 1 står för bästa klassen för optiska egenskaper och F för att linsen ger skydd mot partiklar i hög hastighet (45 meter per sekund.) Säljstart i handeln är nu under våren och det rekommenderade cirkapriset är 475 kronor.

Glasögonen är både bekväma och snygga. De har grå linserna, tillverkade i polykarbonat och är im- och repskyddad. Näsbryggan är justerbar för att erbjuda hög komfort och de svarta skalmarna har en blandning av hård och mjuk plast för högsta flexibilitet och hållbarhet.

Vi på Praktiskt Båtägande kommer testa glasögonen under sommaren för att se vad de går för. Enligt Arbetsmiljöverkets sammanställning av ögonskador vilka lett till minst en dags sjukfrånvaro var antalet närmare 900 stycken under 2007. Skaderegistreringen uppdelat på män och kvinnor var fördelningen män 85 procent och kvinnor 15 procent.

Skyddsglasögon i ny design Skyddsglasögon i ny design Skyddsglasögon i ny design


Text: Redaktionen • 2008-05-26
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top