ArtiklarGuyline 125, snabbseglare med motorseglarkomfort
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Motorseglare, snabbseglare, eller en lättskött familjebåt? Det verkar vara tre olika båtar vi talar om. Men ändå har man lyckats samla alla dessa epitet i en Guyline 125.
Fyra förnämliga snabbseglare
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Förnämliga snabbseglare eller frustrerande seglingsmaskiner? Lite tillspetsat kan du se på snabbseglarna Contrast 33, Albin Nova, Athena och Omega 34 på detta sätt. Vad duger de till? Vi var fyra familjer som seglade ut en helg för att få veta. Dessutom fick John Albrechtson ge sin syn och besiktningsmannen Eje Wåhlstedt säga sitt. Vilken båt är bäst?
Contrast 33, Albin Nova, Athena och Omega 34. "Familjetest, fyra förnämliga snabbseglare"
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Förnämliga snabbseglare eller frustrerande seglingsmaskiner? Litet tillspetsat kan du se på snabbseglarna Contrast 33, Albin Nova, Athena och Omega 34 på detta sätt. Vad duger de till? Vi var fyra familjer som seglade ut en helg för att få veta. Dessutom fick Johan Albrechtson ge sin syn och besiktningsmannen Eje Wåhlstedt säga sitt. Vilken båt är bäst?
Fyra snabba för seglarfamiljen
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Comfortina, First 30E, Arcona 32 och Linjett 32 är fyra fina båtar för seglarfamiljer som vill byta upp sig till mera utrymmen och mera fart. De är också intressanta på så vis att de står för olika sätt att bygga båtar. Dels den moderna rationella, dels den traditionella.
Avance 245, nygammal och uppsnofsad
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Konsten att ta en etablerad båt, göra om den, och lägga till en siffra, börjar bli vanlig. Det fina är att man ibland får en ny båt. Samtidigt passar nämligen byggarna på att fräscha upp hela båten. Ett bra exempel på den här företeelsen är Avance 245, en utveckling av mer kända Avance 24.
Aluminiumbåten - slarviga skeppares slitvarg
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Intresset för småbåtar i aluminium har ökat markant under den senaste tiden. Främst förmodligen tack vare ryktet om materialets tålighet mot väder och vanvård. Vi har långtestat för att prova detta påstående.
Flipper Futura, annorlunda seglare
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Vad har ett flytetyg med en pinne och trasor på motorbåtssidorna att göra? Helt enkelt därför att Flipper Futura introducerades som motorseglare och därför bedömts ur båda synvinklarna. För motorbåtare som vill prova vindkraft och seglare som vill åka bekvämt.
Albin Nova - Albins nya till kanonpris
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Det sensationella med Nova är att Albin begär 206.000 kr för en båt som deplacerar 3700 kg och är 33 fot lång. Andra båtar med samma vikt kostar ofta runt 20 - 25% mera.
"Dyr" snurra kan ge billigast båtåk
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Dyr diesel för billigt bränsle. Eller en törstig snurra som sparar initialkostnader och service? Det är den klassiska frågan. Räknar man rätt är det utombordaren som blir ekonomimotorn! Vilket vi kunde konstatera praktiskt i ett hundramilstest.
3-cylindrig marindiesel blir framtidens båtmotor
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Marindieslarnas mellanklass, med effekter upp till femtio hästar, ser ut att bli framtidens båtmotor. Måttlig i pris och bränsleförbrukning men med acceptabel effekt i förhållande till vikten. Testets trecylindriga trio ger belägg för påståendet.
Amigo 33
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Arne Arksund på Öckerö är en av de svenska båtbyggare sin fortfarande satsar på att bygga traditionella långfärdsbåtar. Hans Serie av Amigo-båtar skiljer sig markant från dagens moderna snabba konstruktioner. Amigo-båtarna säljs på trygghet och kvalitet.
Facil 35, smart inredning i snabb förpackning
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Ytterligare en dyr testbåt. Visst, men en pärla och en ovanlig sådan. Snabbseglande familjebåten Facil 35 är först med att ha inredning i moduler. Du kan möblera som du vill. Långt eller kort pentry bestämmer familjen själv.
Avance 33
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Jag vågar påstå att den som gillar att segla snabbt, bekvämt och avancerat kan knappt välja ett bättre alternativ än Peter Norlins vackra Avance 33
Välj snipan som passar dig bäst
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
De komma från öster, de komma från väster... Sniporna är på väg tillbaka, sedan stigande bränslekostnader gjort det för kostsamt att forsa fram över fjärdarna. Då blir de traditionella skroven, som skyndar långsamt med en liten motor, åter attraktiva alternativ.
One of a Kind 1981
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
24 snabbseglare i jätte-test. Så många bra besättningar i så bra båtar har sällan samlats på en gång! Årets One of a Kind för långsmala båtar - snabbseglare - blev en oerhört spännande kraftmätning. 24 båtar seglade fyra kappseglingar. Vilken kamp!
Scampi, Albin Viggen
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Scampi, Peter Norlins berömda kappseglingsbåt Scampi blev känd som familjebåt först i mitten på sjuttiotalet. Albin Viggen - Albin Viggen kom ut på marknaden 1970. Tidigare hette båten Karlskrona-Viggen och hade en något annorlunda skrovkonstruktion.
Amigo 33
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Nej någon pensionärsbåt är hon inte, Amigo 33. Trots sin långköl och sina traditionella linjer. Hon är tidlös. Som seglare uppför båten sig trevligt. Men det som imponerar på Amigon är inredningen. Särskilt om man jämför med andra 30-fotare och med priset.
Avance 24, Monark 690
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Avance 24 har två egenskaper som är utmärkande. Den är snabb och den är rymlig. Monark 690 är en av de få riktiga snipor i plast som finns på den svenska marknaden idag.
Snabbseglare eller sommarstugor?
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Sommarstugor eller snabbseglare? Den frågan ville vi ännu en gång ha svar på. Gäller det i lika hög grad eller i högre grad på båtar i halvtonsstorlek? Eller har man lämnat containerstadiet här och börjat få fina seglingsmaskiner? I Stockholms skärgård jämförde vi Granada 31, C&C 30, Mamba 31 och Compis 97.
Wynne - Albins svensk-amerikanare
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Inte tu tal om annat - det har varit obalans mellan segel- och motorbåtar på utvecklingssidan hos Albin Marin. Till de senares nackdel. Men nu är det slut på vanliga ansiktslyftningar: Albin Wynne är en absolut ny båt.

Filtrering

Kategori
Tagg

Skribent