ArtiklarFlipper 575 HT & Uttern 6000
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Flipper 575 HT med 70 och 90 hk Uttern 6000 med 50 och 70 hk
Välj rätt styrka på snurran
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Det är inte alltid bäst att välja minsta möjliga motor till sin båt. Den kan både bli för långsam och dra onödigt mycket bränsle. Ett råd som gäller vid val av utombordsmotorer för de flesta mindre båtar.
Cigarette Hawk, den går så det ryker
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Cigarette Hawk består av två jättelika motorer, en sittbrunn utrustad enbart för fortåkning och en ruff att dricka drinkar i. Allt för den nätta summan av två miljoner kronor.
Ballad, Scampi och Comfort 30
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Ballad, Scampi och Comfort 30 finns i dag bara att köpa begagnade. Men för ett snittpris på 150.000 kr får man en bra segelbåt med inombordsmotor, härliga utrymmen och med sovplats för en hel familj.
Albin Nova, ny eller begagnad
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Ska man verkligen köpa en helt ny båt när samma modell går att hitta begagnad men 155.000 kr billigare? Ja säger Ambjörn och Ylva Lindström som just köpt en ny Albin Nova. Båtnytt har jämfört den med en sju år äldre systerbåt.
Arcona 36, fullblod med drömkök
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Arcona 36 har en öppen planlösning med runda svepande linjer och ett kök som gör varje kock glad. Men vilka är båtens seglingsegenskaper? Hur lever man ombord för övrigt? Vi tog ut Arcona 36 på ett test.
Fyra fiskebåtar för båtfiskare
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Fiskets specialgren, trolling, har fått allt fler att inse tjusningen med sportfiske från båt. Det har också medfört att flera nya typer av båtar dykt upp på småbåtsmarknaden. Vi har granskat fyra. Grisslan Wellcraft 23 Fisherman Bayliner 1710 Trophy Center Console Terhi Trolling
Muskelbåtar för snabba grabbar med gott om pengar
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Snabba sportbilar eller häftiga motorcyklar köps knappast för att de är praktiska eller ekonomiska. Här gäller det prestanda och körglädje för hela slanten. Precis samma sak som gäller för de s k muskelbåtarna. Vi har provat några som erbjuder ett fartfyllt sjöliv där det gäller att veta vad man gör.
Sunwind 35, Artina 29
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Nya finska seglare: Sunwind 35, linjeskön och lättdriven. Artina 29, rigg med variationer.
Motorbåtar: USA-båtar vs nordiska
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Båtnytt genomförde i början av sommaren ett mycket grundligt test av fem motorbåtar. Två från Sverige, helsvensken Royal Partner 190 och halvsvensken Legend 19. En från Norge - Draco 1900. Samt de två giganterna från USA: Bayliner 1950 samt Sea Ray 19. Alla färgsprakande sportbåtar strax under sex meter. Vi ville ha fakta hur amerikansk kvalitet skiljer sig från nordisk. Resultatet var överraskande och förskräckande.
Dagseglaren: campingbåt för unga seglare
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Dagseglaren, en liten kölbåt till rimligt pris. Roliga och sjövärdiga båtar som inte kräver stor besättning och där det oftast finns ett litet krypin för sovsäck och tält. Båtnytt har tittat på, testat och provat några av de nya dagseglarna. Plus några äldre. Chess, Fore, Campus 500, Campus 600 och Flyer.
Tre tuffingar som mjuknat inombords
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Bella, Flipper och Örnvik har tre trotjänare från 1970-talet. Hardtopbåtar som utvecklats till små familjebåtar. Som blivit "bovänligare" och till och med tillåter en och annan övernattning. Perfekt att lasta med barn och matsäck för snabba utflykter till kobbar och skär.
Bertram 28 Moppie, Flybridge Cruiser
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
De har världsrykte. Sjövärdiga. Välbyggda. Kraftigt dimensionerade. Båtar med stort B. Bertram. Vi har provkört de två modeller som säljs i Sverige.
Utombordsmotorer 20-25 hk
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Marknadens utombordsmotorer i klassen 20-25 hästkrafter är förvillande lika. Dels är prestanda relativt detsamma. Dels använder tillverkarna samma grundkonstruktion för olika motorer.
Beneteau Antares 1120, första testet av en miljonbåt
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Över miljonsträcket. Vi har aldrig försökt bryta den vallen tidigare i våra tester. På grund av inflation och allt högre båtpriser tyckte vi att tiden nu var mogen.
First 235 & Maxi 84, kostar lika mycket
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Vilken båt väljer du när prislappen är densamma - en begagnad, trygg och säker svensk eller en ny och frestande fransyska? Vi har seglat Maxi 84 och First 235 tillsammans. Svaret på vår jämförelse är: Chansa på stort, det håller i längden.
Test: Marknadens små utombordsmotorer
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Test av marknadens små utombordsmotorer, service lika viktigt som pengarna.
Guyline 3800, elegant och fylld av finesser
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Profilen röjer båten! Guyline 3800 är försedd med stor targabåge och karaktäristisk överbyggnad. En annorlunda båt från konstruktören Guy Christer Lönngren.
Bowi Serai 28, en av många
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Bowi är ett norskt båtbyggeri som presenterar sig i Sverige med en traditionell kabinbåt. Snygg, prydlig, men den höjer sig inte över mängden på något sätt.
Draco 2900 Star
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Kan man ta utrymmena i en 33 fots motorbåt och stoppa in i en som bara är 9 fot? Utan att det känns trångt och överlastat? Svaret ger Draco sitt nya flaggskepp.

Filtrering

Kategori
Tagg

Skribent