ArtiklarEn dubbelduel i medelklassen
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
För bara åtta år sedan var det fortfarande mode att rita båtar för familjesegling efter IOR. Ett hyfsat mätetal var viktigare än farten i sig. Konstigt nog blev det ganska lyckade båtar ändå och flera IOR-båtar har blivit klassiker. Båtnytt har testat Cenit 33, Scanmar 33, Contrast 33 och Compis 33.
Crown 31, familjebåt med vinnartalang
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Crown 31 är Håkan Södergrens bidrag till 80-talets familjesegelbåt i 30-fotsklassen. Han har prioriterat farten men ändå fått utrymmen under däck som klassar Crown 31 som en fullvärdig familjebåt. Till farten och utrymmena skall du lägga ett "överkomligt" pris.
Båtnytt provar First Class 10
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
First Class 10 liknar ingen du seglat förut. Fransk, elegant, stark. Hela 62 kvadratmeter segel på ett depacement på bara 3,1 ton. Den är en rå fartmaskin som saknar ståhöjd och som kostar drygt en kvarts miljon. En Admiral's Cup-båt till samma pris som en halvtonnare.
Coronet 26
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Danska Coronet stod en gång för några av de bästa motorbåtarna, världskända för god design och kvalitet. Sedan gick det upp och ner för både företaget och produkterna. Men ny tycks de vara tillbaka, i ny, stor stil. Och den berömda kvaliteten har blivit vid det gamla.
Fartvidunder för vuxna familjer
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Fyra fantastiska bårar när det gäller fart! De seglar enligt LYS-tal mellan 1,20 och 1,27, kryssar med lätthet i 7-7,5 knop och gör nästan samma fart för motor. Men fungerar de för familjen? Klarar de båtarna? Vi har testat Diva 39, Conqubin 38, Cayenne och Jubilee S 40.
Flipper 740, Bever 740
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Bra bottenformer ger bättre bränsle-ekonomi.
Flipper Flash & Ultraljud-band
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Flipper Flash - Ny finsk "silverblixt" Ultraljudband, Bra mås-skrämma. Bara ett band, men i all sin enkelhet det mest effektiva måsskyddet vi prövat hittills. En spole med 30 m "Fågelfri" räcker hela säsongen för kapell, däck och brygga.
Min båt, Comfortina
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Comfortina - den vidareutvecklade Comfort 32:an - tillverkas med mycket rationella metoder. Båten har ett avancerat innerskrov i plast som förenklar inredningsarbetet. En härlig seglare som tar sjön bra, enligt flera Comfortina-ägare. Men hon kräver en aktiv besättning för att ge maximal utdelning.
One Of A Kind 1984
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Båtnytts ärliga tuffa test - One of a Kind - blev en seger för de välorganiserade båtarna. "Proffs" i form av segelmakare och båtsäljare betydde allt i årets omgång.
17 släpjollar jämförda
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
En släpjolle skall fylla många funktioner, vara lätt att släpa, trevlig att ro, lätt att bära, starkt byggd - oöm och kanske viktigast, vara en trygg båt för barnen att vistas i. Här har vi tagit reda på hur 17 släpjollar fungerar i dessa avseenden. Resultatet var delvis nedslående. Många båtar har dålig flytsäkerhet.
Fabola Campus 600, en stor liten båt
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
I ett lätt skrov där formen ger farten och seglingsglädjen har Campus 600 många möjligheter. Från dagseglare till långfärdsbåt. Ursprunget kommer från belönade Campus. Här är idéerna förfinade och båten större.
First Class, förstaklassig fransk fart
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Fart som 33-34-fotare, LYS 1,14, supersnabb sänkköl, enkel inredning, starkt byggd. Nya First Class bjuder på åtskilliga nya idéer, en del avancerade, men alla fungerade. En kappseglingsbåt i första hand, men även en ovanligt praktisk söndagsseglarbåt.
Kappseglarnas familjebåtar
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Nu har trenden vänt. Ingen köper längre vad man något vanvördigt kallar för "flytande husvagnar". Det ska vara något vassare. Helst ska man segla om alla andra under semestern. Man kräver inte bara fart. Det ska också finnas bekvämlighet, trivsel och plats för hela familjen. Här har vi jämfört fyra nya fartiga båtar.
Bever 740
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Bucklig botten ger bra bränsle-ekonomi.
Bothnia NF 30 och Maestro 31
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
I raden av alla nya båtar händer då och då att vi stöter på en och annan pärla. En sådan, som inte är helt ny som båttyp betraktad, är Bothania NF 30.
First 42, oj vilken fransyska!
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Trots hotet om båtskatt, trots höga priser, trots stora igångsättningskostnader ökar utbudet av stora båtar. Båttillverkarna vet att det gäller att exportera eller stänga igen. Därför blir de bara fler, de stora båtarna. Vad går de för? Hur seglar de? Följ med ut och njut.
Baltic 42 DP, balanserad elegans
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Riggen är hög och mäktig på Baltic 42DP och Doug Peterson har ritat en båt med mycket modern design. Inredningen är finurligt löst genom att skotten är vinklade rätt ut från bordläggningen. På det viset utnyttjar man båtens volym maximalt.
Avance 40, för snabba långfärder
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
När Avance Yachts i Finland ville bygga en 40-fotare beställde man en båt som skiljer sig från konkurrenterna. Sparkman&Stephens fick rita en snabb långfärdsbåt som skall kunna ensamseglas. Resultatet blev oväntat.
Åtta jollar jämförda
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
En jolle för barnen att kajka med, en praktiskt roddbåt och en liten stabil motorbåt. Finns den goda karamellen i en och samma båt? Nej, inte än. Men vårt test av åtta jollar visar att många klarar mycket. En av de bästa är fortfarande optimisten.
Contrast 36, Rospiggen 28 MS
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Contrast 36, gedigen seglingsmaskin. Rospiggen 28 MS, akterruff ger bättre bobåt

Filtrering

Kategori
Tagg

Skribent