Båtnytt

Silver med bättre sjöegenskaper

Ska gå mjukare i sjön

Silver med bättre sjöegenskaper
Nya Silver Fox saknar steglister och ska gå mjukare i sjön // Foto: Produktbild

I vår kommer en helt ny upplaga av Silver Fox, en av de populäraste små styrpulpetsmodellerna i aluminium. Nya Fox bär precis som föregångaren från 40 till 60 hästkrafter, men får ett nytt utseende och framförallt ett nytt skrov.

Bottnen saknar, likt de två senaste årens nya Silvermodeller, steglister och går därför enligt tillverkaren betydligt mjukare i sjön än föregångaren.

Det stämmer troligen.

Båtnytt har testat de flesta Silvermodeller genom åren och kan konstatera att det är stor skillnad mellan de äldre modellerna och de nyare utan steglister.

 

Skroven går mjukare och lider inte av den stötighet som steglister kan framkalla. Nya generationen Fox blir också något högre än den förra generationen, får en rakare stäv och en ruta utan rutram vilket ska ge ett smäckrare utseende.

Jämfört med förra generationen ökar prislappen liksom utrustningsnivån. Nya Fox kostar 10 000 kronor mer – 160 000 – men då ingår å andra sidan en nio tums Raymarine Axiom navigator i standardutrustningen, istället för den förra generationens enklare sjutummare.

Ser spännande ut
Ja
12
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!