Båtnytt

Fraktfartyg på grund utanför Valdemarsvik

35-årig man misstänkt för sjöfylleri

Fraktfartyg på grund utanför Valdemarsvik
Det var utanför Loftahammar i Västerviks kommun som Makassar Highway stötte på patrull // Foto: Grafik

 

Det var vid halvåtta på måndagsmorgonen som fraktfartyget Makassar Highway gick på grund ordentligt i Tjust skärgård utanför Valdemarsvik.

Fartyget går under Panama-flagg och var på väg mot Södertälje när hon av okänd anledning gick på grund ordentligt utanför Flatvarp, mitt mellan Västervik och Valdemarsvik.

En 35-årig man har gripits misstänkt för sjöfylleri.

– Just nu håller kustbevakningen på och undersöker hur mycket vatten fartyget tar in. De avgör hur man ska dra loss fartyget. Ingen person har kommit till skada och vi orienterar just nu personer från transportstyrelsen och kustbevakningen till platsen, säger Lars Nilsson, assisterande sjöräddningsledare, till SVT Nyheter

Enligt den tekniska undersökning som gjort har fartyget hållit en stadig hastighet på 14 knop och inte ändrat kursen alls utan kört rakt upp på grundet.

– Just nu ser vi ett visst oljeläckage från fören som vi ska undersöka närmare och vi har även länsningsutrustning på gång ut för att förhindra att oljan sprider sig, säger Per-Åke Eriksson, stationschef på Kustbevakningen i Västervik.

 

Märkligt.
Ja
32
5
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!