Båtnytt

Welcome, Greta!

Thunberg togs emot med trummor och sång i Lissabon efter Atlantseglingen

Welcome, Greta!
Greta Thunberg har klivit i land i den portugisiska huvudstaden efter tre veckor till havs // Foto: Youtube

Greta Thunberg har klivit i land i Lissabon.

Den unga svenska miljöaktivisten möttes av sång och trummor när hon klev av La Vagabond efter att ha korsat Atlanten för andra gången på kort tid.

Den andra resan tog nästan tre veckor och hon reste tillsammans med det kända Youtube-paret Riley Whitelum och Elayna Carausu, deras 11 månader gamla son Lenny samt den brittiska seglaren Nikki Henderson. Med på båten fanns också svenskans pappa, Svante Thunberg.

– Jag är så tacksam mot alla i besättningen att jag fick möjligheten att göra den här resan. Efter tre veckor nästan isolerad från omvärlden är det många känslor när man kommer i land och man känner sig ganska omtumlad, sa Thunberg under en kort presskonferens.

 

 

La Vagabonde hade planerat att nå Lissabon tidigt på morgonen men dåliga vindförhållanden gjorde att man fick kryssa in i hamnen och nådde fram först strax efter 13-tiden.

FN:s klimatmöte COP25 invigdes på måndagen och pågår under två veckor och Greta Thunberg har redan fått flera erbjudanden till lift på vägen från Lissabon till Madrid.

Bland andra har den spanska regionen Extremadura erbjudit att köra henne i elbil.

 

Visa det här inlägget på Instagram

Lisbon!!

Ett inlägg delat av Greta Thunberg (@gretathunberg)

Skönt att det gick bra!
Ja
13
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!