Båtnytt

Här är Sveriges nya digitala samlingsplats för segling

Att segla är svårt. Men att administrera kappsegling ska vara enkelt, tycker Svenska Seglarförbundet.

Här är Sveriges nya digitala samlingsplats för segling
Sailarena ska göra administrationen kring kappsegling mycket enklare. Systemet sjösätts inför seglingssäsongen 2018. Foto: Jakob Kuttenkeuler

Pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet.

Svenska Seglarförbundets (SSF:s) nuvarande tävlingsadministrationssystem IndTA är ett samarbete mellan flera idrottsförbund och därför inte optimalt anpassat till segelsportens speciella krav, framför allt när det gäller tävlingsadministration.

– Därför har vi tagit fram Sailarena som är ett modernt system, byggt för framtidens segling. Det är en digital plattform, som är så mycket mer än bara tävlingsadministration och som skapats med utgångspunkt från att förenkla för våra klubbar och seglare, säger Svenska Seglarförbundets förbundsdirektör Marie Björling Duell. 

God service och support till både seglare, arrangörer, klubbar och förbund är en viktig del av systemet. Målet är att ge snabb respons på de frågor och supportärenden som dyker upp och därför är denna hantering en integrerad del av Sailarena.

– Visionen för Sailarena kan liknas vid en hög byggnad, men initialt bygger vi en stabil grund och de första våningsplanen. Denna del kan stå på egna ben men utgör även plattform för att vi ska bygga vidare, gärna i samarbete med andra nationella seglingsförbund, säger Martin Klug projektledare för utvecklingen av Sailarena.

Sjösättningen sker inför säsongen 2018, men redan i höst ska man exempelvis kunna lägga in 2018 års kappseglingar. I höst och vinter kommer nya funktioner och delar att läggas till. Följ utvecklingen på Sailarena.com.

– Under hösten kommer SSF att arrangera eller finnas med på distrikts- eller regionala möten och berätta om Sailarena och våra klubbkonsulenter och Sailcoacher kommer att finnas till hands att hjälpa klubbarna. Vi kommer även att berätta om Sailarena på Seglarträffen i november. Vårt mål är att alla skall vara redo att börja använda Sailarena fullt ut i mars 2018, säger Marie Björling Duell.

– Sailarena är en viktig pusselbit i SSF:s vision "Svensk Segling – Tillgänglig för alla", avslutar Marie.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!