Båtnytt

Vidareutvecklad AIS ska bli räddare i nöden

Nu kommer en AIS som inte bara lokaliserar andra fartyg utan även personer.

Vidareutvecklad AIS ska bli räddare i nöden

True Heading berättar i ett pressmeddelande att man lanserar AIS CTRX GRAPHENE MOB, en ny AIS (Automatic Identification System) Transponder för fritidsbåtssegmentet med unik ny funktionalitet.

Det handlar om att man nu kan använda sig av AIS som en nödsändare för att snabbt kunna lokalisera en person som ramlat överbord eller kunna lokalisera en livflotte med personer i nöd. Denna typ av utrustning finns redan på marknaden men det har saknats enkla system för att ombord på fartyg och båtar få ett alarm på att någon råkat illa ut. True Heading AB lanserar därför AIS CTRX GRAPHENE MOB, som är den första AIS-transpondern på marknaden som har detta inbyggt och integrerat i enheten.

Även tidigare AIS produkter i GRAPHENE-serien kan i efterhand uppgraderas till likvärdig prestanda. Produkten paketeras ihop med Seapilot som enkelt visar var den nödställde befinner sig i förhållande till den egna positionen.

Produkten kommer att finnas tillgänglig för försäljning inför säsongen 2018 och lanseras i samband med branschmässan METS i Amsterdam i november. AIS CTRX GRAPHENE MOB kommer också att deltaga i den prestigefyllda DAME Award i samband med mässan för årets bästa marina tillbehör.

 

Detta känns intressant för mig.
Ja
27
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!