Båtnytt

Körmaskin med fartglädje

Design och vassa köregenskaper utöver det vanliga. Nordkapp Enduro 705 Ranger är med 250 hästkrafter ett riktigt kraftpaket som förenar fartglädje med smarta sociala lösningar. Läs om vår första intryck av vår redaktionsbåt. En längre utvärdering kommer i Båtnytt inom kort.

Körmaskin med fartglädje

Trenden att bygga aluminiumbåtar med glasfiberinredning startades av våra finska grannar med Silver Boats i spetsen. ­Yamarin hakade snabbt på med sin Cross-serie och följdes av Busters E-modeller och Finnmasters Husky-serie. 2016 gav sig Nordkapp in i aluhybrid­kampen genom att lansera en egen serie under namnet Ranger. Ett år senare följde de upp framgången med sina sexmetersbåtar genom att sjösätta två nya båtar i serien, Nordkapp Enduro 705 Ranger och Nordkapp Avant 705 Ranger. Båtarna delar skrov och huvuddelen av inredningslösningarna med sportiga och högfartspotenta Nordkapp Enduro 705 i glasfiber. Men med den, kan tyckas lilla, detaljen att skrovvinkeln har blivit ytterligare en grad vassare. Istället för redan skarpa 24 grader på plastversionen, är skrovvinkeln nu hela 25 grader. En följd av att bygga i aluminium, enligt Nordkapp. Risken med skarpa skrov är att båten blir rank och att den dessutom kräver mer av sin förare, men också att den bör utrustas med trimplan för att få ut den optimala körglädjen och komforten. Det gäller framförallt om du kör i mycket vind, eller med sned belastning. Vår testbåt är utrustad med automatiska trimplan.

Nästa sida: Så beter sig 705 Ranger i sjön

En körglad och mångsidig bowrider med bra skydd för förare och passagerare bakom en hög vindruta. U-soffan bäddas snabbt om till soldäck. Sportiga köregenskaper, hög kvalitet och modern design.