Artiklar

Två tips om mat och mygg

Styroform håller maten sval och en skyddande sänghimmel håller myggorna borta. Tips 1 Som förälder till barn under två år har man dilemmat med att barnen inte kan använda myggmedel. Vi köpte en sänghimmel på IKEA för en hundring, sydde ihop öppningen och sydde in en botten från ett fiskegarn (ta gärna dubbel för att

Text: Redaktionen • 2005-05-25 Uppdaterad 2005-05-25

Styroform håller maten sval och en skyddande sänghimmel håller myggorna borta.

Tips 1

Som förälder till barn under två år har man dilemmat med att barnen inte kan använda myggmedel. Vi köpte en sänghimmel på IKEA för en hundring, sydde ihop öppningen och sydde in en botten från ett fiskegarn (ta gärna dubbel för att få tyngd) längs nederkanten på den. Sänghimmeln hängdes sedan upp längst ut på bommen och lades runt sprayhooden. Nu täcker vi enkelt hela sittbrunnen och kan sitta och läsa trots att det skymmer – och utan att myggen kommer åt den lilla!

Tips 2

För alla som använder kylväskor är mitt tips att slita ut insatsen och ersätta befintlig isolering med 50 millimeter styroform (limmas fast). Vi hade detta på vår tidigare L28 och vi klarade cirka fem dygn under åtta grader på tio små klampar. Locket kan behållas då kylan sjunker mot väskans botten.

Mats I Hägglund


Text: Redaktionen • 2005-05-25
ArtiklarpraktisktbatagandeTips & trix
Scroll to Top