ArtiklarHallberg-Rassys lilla fullträff
ARTIKEL FRÅN PraktisktBåtägande.se
När etiketten "instegs-" klistras på en produkt är det en signal om att det finns större – och dyrare – alternativ att tillgå. Hallberg-Rassy 26 är ett typiskt exempel på en minsting som delar stamtavla med mer exklusiva storasyskon.
Chris Craft Cavaller Custom Cruiser
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Namnet ger associationer av stora lyxkryssare och sammetsmjuka nätter under rasslande palmer. Så småningom kanske namnet istället hör i hop med kyliga sommarkvällar med myggsurr kring martallar i skärgården. Åtminstone om man får tro den amerikanska firmans nya giv.
Cabina, familjebåt med säkerhetsplus
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
AB Lamellplast i Lindome presenterade på Göteborgsutställningen denna kabinbåt i plast. En rymlig farkost, där man tydligen först och främst sneglat på goda innerutrymmen och i andra hand på utseendet.
Catalina - familjebåt för fina manövrer
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Marieholms bruk har i några års tid haft cabinbåten Catalina på sitt program. En del förbättringar har den genomgått men verkar ännu inte riktigt färdig. Det är dock en båt med manövreringsegenskaper utöver det vanliga. Fina säkerhetsplus för barnfamiljen är de höga sargerna. Fartegenskaperna är goda, men kan vara lite svåra att utnyttja.
Tredje djonken till Karlstad
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
De onda andarna hålls på avstånd av gamla, snidade symboler. Huruvida de gamla kinesiska tänkarna även inkluderat framtida motorkrångel i sin allriskförsäkring förmäler inte historien. Men en originell och tjusig syn är i alla fall Sten Holmquist's djonk, där den seglar fram i svenska farvatten med 22 kvm röda segel.
Clano, Göteborgare från Lidingö
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
AB Svenska Clano heter ett göteborgsföretag, som på sitt försäljningsprogram har en ny, snabb, motorkryssare - Clano 27 - ritad av den kände båtkonstruktören Harry Becker i Lidingö.
Cadet - äntligen
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
En av världens absolut populäraste juniorkappseglingsbåtar - den engelska tvåmansjollen Cadet - har sålts i över 4000 ex. runt om i världen innan den kom till Sverige.
Ny Catalina, bättre i sjön
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Marieholms Bruk tillhör den grupp av tillverkare av fiberglasbåtar som har sin fabrik och sina tillverkningsmetoder godkända av Lloyds i London.
Bergö - ny i ö-familjen
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Storebrovarvets Bergö presenterades förra året. Båten är en lycklig kompromiss mellan amerikanarnas förkärlek för stora innerutrymmen och svensk traditionell ruffbåt.
Fidra, köp bara skrovet!
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Halvfabrikat, vad är det? En båt av dålig kvalitet? En båt tillverkad av undermåligt material? Båtnytt har bekantat sig med halvfabrikat-nykomligen Fidra, en plastsegelbåt av kostertyp. Här berättar vi om ett besök på Fisksätravarvet samt för begreppet halvfabrikat.
Capri Cabin - liten men vettig
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Gamleby Yachtvarv har fina traditioner att bygga på. Varvet har nu tagit upp driften efter en längre tids stillastående.
Hamnbjörn, robust nyttobåt
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Bro varv i Kristinehamn satsar hårt på högsjöbåtstyper i fiberglas. Den senaste modellen heter Hamnbjörn och är främst tänkt som en utpräglad nyttobåt i hamnar o.dyl.
Custom Tourist från Norrland
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Njursunda Båtindustri i närheten av Sundsvall är ett relativt nytt företag inom båtbyggeribranschen. Båtnytt har provkört den enda båt som för närvarande står på firmans program - en turistbåt, Custom, i glasfiberplast.
Camping 500 - fin i finnish
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Campingbåten är en båttyp som tycks stå sig i populäritet genom åren. De serier som nordiska varv lyckas få fram har en strykande åtgång och fram på sommaren brukar de vara slutsålda.
Fem båtar för regattan i badviken
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Fidra, sjövärdig och snabb
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Det första intrycket: "en robust och trevlig båt" jävades inte när man fick henne i handen. Fisksätras Fidra var en angenäm bekantskap, sjövärdig, rymlig, lättseglad och förhållandevis snabb. En stryktålig plastbåt som kräver minimum av underhåll.
Cabinen - Tage Boghammar
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Månadens båt.
Crescent 500 cc, sensation som kommer
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Som första tidning kan Båtnytt berätta om de kommande årens snurresensation - Crescent 500cc bruksmotor. Provkörningen blev vår hittills mest positiva chock, och vi fick helt revidera vår uppfattning om snurregenskaper. Tystare utombordsmotor finns inte, den 45 hk starka motorn har en sinnrik anordning som gör den lika dragstark som en 80 hk snurra - bränslesnål osv. Och denna exklusiva testrapport bjuder vi er på två år innan motorn kommer i produktion.
Lyx med fart från USA
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Chris Craft vill utöka sin försäljning på den europeiska marknaden. Båtmärket har på senare år blivit något av en prestigesymbol, åtminstone i Stockholmstrakten.
505, byggd för experten
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Det är nu endast att konstatera att den engelska racerjollen 505 (Five-O-Five) slagit igenom även här i Sverige. Bara en säsong behövdes för att utvecklingen skulle gå från nästan total obefintlighet till en stabil och väletablerad kappseglingsklass.
Avanti. Snabb och livlig familjebåt
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Avanti betyder framåt och namnet passar båten. Den är livlig, snabb, rolig att segla men också säker och sjögod. En båt för hela familjen.
Utombordsmotorer kring 20 hk
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Utombordsmotorernas effektgrupp omkring 20 hk är intressant speciellt för den svenska snurreköparen. Denna grupp av snurror är den minsta motorstorleken man kan använda på en planande båt, motorerna är relativt billiga i inköp och drift och vi har ett tämligen stort urval av lämpliga båttyper för detta effektregister.
Fyra snurror till 10 hk
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
8 till 10 hk är en vanlig motorstorlek på sportfiskebåten och den större roddbåten. På svenska marknaden finns fyra snurror i den storleksklassen, en svensk - Crescent, och tre amerikanska Evinrude/Johnson, Mercury och West Bend. Ytterligare en modell finns - McCulloch 9,5 hk, men fabrikens produktion räckte inte till för Sverige-export i år. Vi har grundligt testat kvartetten och på följande tre sidor finner ni vår testrapport.
Havs-Fidra, månadens båt
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Havsfidra är den tredje versionen av Fisksätras robusta kosterbåtstyp i fiberglasarmerad plast.
Formula 233, sport i toppklass
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Formula 233 har utomordentliga giregenskaper med gott grepp utan släpp eller kavitering på någon punkt.
AL 30, ny svensk kryssare
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
AL 30 heter en ny konkurrent om köparna till större motorkryssare. En aluminiumbåt med moderna skrovformer, byggd av kunniga metall- och träarbetare med en välkänd båtkonstruktör som rådgivare. En intressant kombination och - som det verkar - lyckad.
Fjordling 17, mjuk men känslig för belastning
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Man kan inte få allt här i världen. Fjordling 17 är en av de trevligaste båtar vi kört, den har djupt V och påfallande mjuk gång i nästan all slags sjö och den är vettigt planerad inombords. Men även solen har sina fläckar.
CUB 15, prisbomb från Umeå
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Umeå Nya Skidfabrik började, som framgår av namnet, att tillverka skidor. Men eftersom detta arbete var så typiskt säsongsbetonat, började man för en del år sedan att tillverka båtbyggsatser för att ha full sysselsättning året om.
CUB 17, snabb, sjövärdig sportkabin
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Umeå Skidfabrik har beslutat bli båtbyggare och byggsatstillverkare av storformat. Tidigare tillverkade man ett par mindre båtbyggsatser mest för att ha full sysselsättning året om på skidfabriken. Men nu satsar man på två nya, moderna båtar - Cub 15 och Cub 17, som verkar ha goda möjligheter att gå hem.
Finmar Cabin, liten god sjöbåt
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Finmar & Pemar i Åbo i Finland har både glasfiber- och träbåtar i sitt program. Finmar Cabin är en av de minsta kabinbåtarna på den svenska marknaden i dag och finns både i snurre och utombordsversion.

Filtrering

Båttillverkare


Båtmodeller


Kategori


Tagg


Skribent


Undersida