Artiklar

Ytterligare ett sätt att ladda borrmaskinen i båten

Hej! Här kommer ett bidrag till tidningen. Jag har en AEG-maskin med 7,2 voltsbatteri. Ett nytt originalbatteri kostade lika mycket eller mer än vad maskinen gjorde som ny. Ett Makita-batteri köptes på rea från Biltema för 195 kronor. Lite av batteriets kanter skars bort med en kniv så passade det i maskinen. Sedan behövde jag

Text: Redaktionen • 2005-02-17 Uppdaterad 2005-02-17

Hej! Här kommer ett bidrag till tidningen. Jag har en AEG-maskin med 7,2 voltsbatteri. Ett nytt originalbatteri kostade lika mycket eller mer än vad maskinen gjorde som ny. Ett Makita-batteri köptes på rea från Biltema för 195 kronor. Lite av batteriets kanter skars bort med en kniv så passade det i maskinen.

Sedan behövde jag en laddare till båten och 12 volt.

Så här gjorde jag:

På en bit plywood monterades två skruvar. Längden på skruvarna valdes så skallarna passade mot batteriets poler. Se bild. En gammal batteriladdare till en mobiltelefon, Nokia 2110, 7,2 volt användes som laddare. En kort bit sladd löddes på skruvarna och en kontakt köptes på Elfa så att laddaren och “skruvplattan” kunde delas. Håll reda på plus och minus och placera batteriet mellan skruvarna. Laddningstiden blir längre än med en 240-voltsladdare men fungerar utmärkt.

Hälsningar

Reidar Stolt


Text: Redaktionen • 2005-02-17
ArtiklarpraktisktbatagandeTips & trix
Scroll to Top