Artiklar

Färgkoda verktygen

Hylsnycklar kan vara besvärliga när det är mörkt. Hur hittar man snabbt nummer 14? Svaret är: färgkoder. Motorer har en extra benägenhet att krångla när det är mörkt, båten gungar och man har dåligt med belysning. Det är då man i vild förtvivlan försöker hitta rätt bland alla nedslängda verktyg i verktygslådan. Många med mig

Text: Redaktionen • 2005-05-24 Uppdaterad 2005-05-24

Hylsnycklar kan vara besvärliga när det är mörkt. Hur hittar man snabbt nummer 14? Svaret är: färgkoder.

Motorer har en extra benägenhet att krångla när det är mörkt, båten gungar och man har dåligt med belysning. Det är då man i vild förtvivlan försöker hitta rätt bland alla nedslängda verktyg i verktygslådan. Många med mig har säkert en gigantisk verktygslåda som ska täcka alla tänkbara behov. Den lådan kan skapa panik när man snabbt behöver åtgärda något med motorn.

Här är ett både enkelt och sjävklart tips som kan göra livet lite enklare när det krisar:

Välj ut de viktigaste verktygen som du kan använda till motorn vid några väl definierade nödlägen. För det mesta handlar det om att byta impeller, lufta, byta fläktrem eller något filter.

Pröva ut vilka verktyg du behöver för dessa nödlägen. Oftast räcker det med en enda skruvmejsel, en polygrip och fyra-fem fasta hylsnycklar. Testa dig fram på din egen motor för att välja ut exakt rätt verktyg.

Hylsnycklar kan vara besvärliga när det är mörkt. Hur hittar man snabbt nummer 14?

Svaret är: färgkoder. Måla alla bultar som kräver nummer 14 med exempelvis röd färg. Måla sedan hylsnyckel 14 med samma röda färg. Koda sedan vidare de olika dimensionerna med olika färger. Nu kan du blixtsnabbt välja rätt nyckel.

Linda in de utvalda verktygen tillsammans med rätt reservdelar i en mjuk påse som du förvarar nära motorn.

Chris Lundgren, Stockholm


Text: Redaktionen • 2005-05-24
ArtiklarpraktisktbatagandeTips & trix
Scroll to Top