Artiklar

Miljövänligare toahantering

Efter att ha haft fast toalett med hålltank och så kallad kemtoa (porta porti) föredrar jag porta porti-varianten för sin enkelhet och för att det inte behövs några miljö­farliga kemikalier. Jag slår i en skvätt såpa i spolvattnet, använder lättlösligt papper och tömmer cirka var­annan dag. Finns det inget tömningsställe går jag en bit upp

Text: Redaktionen • 2005-05-24 Uppdaterad 2005-05-24

Efter att ha haft fast toalett med hålltank och så kallad kemtoa (porta porti) föredrar jag porta porti-varianten för sin enkelhet och för att det inte behövs några miljö­farliga kemikalier.

Jag slår i en skvätt såpa i spolvattnet, använder lättlösligt papper och tömmer cirka var­annan dag. Finns det inget tömningsställe går jag en bit upp på land och tömmer under en sten eller rotvälta. Nu har jag gjort detta på samma öar under många år och kan kon­statera att det efter några veckor inte syns någ­ra spår.

På det här sättet slipper jag den lukt som uppstår i fasta system med hålltank, genomföringar med mera och inget går i vattnet som vi badar och fiskar i hela sommaren.

Jag kan inte se en enda nackdel med detta efter alla dessa år. Och eftersom man gärna gör tömningen i samband med hund­rastningen tidigt på morgonen för att inte störa andra som går på öarna så har jag fått en del fina naturupplevelser på köpet.

Åke Pettersson


Text: Redaktionen • 2005-05-24
ArtiklarpraktisktbatagandeTips & trix
Scroll to Top