151367.jpg

Artiklar

Smarta kojer för mindre båtar

I en engelsk båt av traditionell stil hittade vi en ganska smart lösning för kojerna. I båten som bara var cirka sex meter lång hade man löst problemet med att få fyra fullängdskojer (det vill säga runt två meter långa) genom att kojen i fören ligger högre än de andra två kojerna. Ett skott går

Text: Redaktionen • 2005-05-24 Uppdaterad 2021-06-10

I en engelsk båt av traditionell stil hittade vi en ganska smart lösning för kojerna.

I båten som bara var cirka sex meter lång hade man löst problemet med att få fyra fullängdskojer (det vill säga runt två meter långa) genom att kojen i fören ligger högre än de andra två kojerna.

Ett skott går att fälla ner för att skapa en större yta och den extra dubbelkojen. Genom att den är lite högre placerad så utnyttjar den också båtens större bredd närmare däck för att på så sätt få en bredare koj.

På de vanliga kojerna, som också är soffor, får man stoppa in fötterna under kojen framför. På dagarna kan man kanske dölja sängkläder och annan packning bakom luckan. Nack­delen är att man inte får ett eget utrymme att sova i, men fungerar förmodligen alldeles utmärkt med barn eller tillfälliga gäster.

Ett tips att ta efter för de av oss som har lite mindre båtar!

Åsa L

Smarta kojer för mindre båtar


Text: Redaktionen • 2005-05-24
ArtiklarpraktisktbatagandeTips & trix
Scroll to Top