Artiklar

Ta med solglasögon vid köpet

Ett antal fabrikat av båtinstrument (typ ekolod och så vidare) har använt polariserat glas på sina instrumentfronter och detta glas har – stor fadäs – då vänts 90 grader fel. Jag vill utfärda en varning. På årets båtmässa gjorde min svåger mig uppmärksam på något mycket upprörande. Ett antal fabrikat av båtinstrument (typ ekolod och

Text: Redaktionen • 2005-05-24 Uppdaterad 2005-05-24

Ett antal fabrikat av båtinstrument (typ ekolod och så vidare) har använt polariserat glas på sina instrumentfronter och detta glas har – stor fadäs – då vänts 90 grader fel.

Jag vill utfärda en varning. På årets båtmässa gjorde min svåger mig uppmärksam på något mycket upprörande. Ett antal fabrikat av båtinstrument (typ ekolod och så vidare) har använt polariserat glas på sina instrumentfronter och detta glas har – stor fadäs – då vänts 90 grader fel.

Det medför att om du har polaroidsolglasögon på vid båtfärden så kommer inte instrumentets information att kunna avläsas. Mitt tips är alltså att ta med sina solglasögon (polaroid) vid instrumentköp. Som test kan man då vrida sina glasögon 90 grader och kolla att instrumentinformationen syns.

Cocotte


Text: Redaktionen • 2005-05-24
ArtiklarpraktisktbatagandeTips & trix
Scroll to Top