Artiklar

Ingen kondens på motorn vid vinteruppläggning

Om man vill lägga upp båten och ha alla utrymmen ventilerade, blir det kondens på motorn, som konstaterats i Praktiskt Båtägande. Alla uppläggningsplatser tillåter inte att man har el ansluten under vintern, och även där man får göra det kan det bli avbrott av olika skäl, tex att någon lånar eluttaget och inte sätter tillbaka

Text: Redaktionen • 2006-09-17 Uppdaterad 2006-09-17

Om man vill lägga upp båten och ha alla utrymmen ventilerade, blir det kondens på motorn, som konstaterats i Praktiskt Båtägande. Alla uppläggningsplatser tillåter inte att man har el ansluten under vintern, och även där man får göra det kan det bli avbrott av olika skäl, tex att någon lånar eluttaget och inte sätter tillbaka sladden. Det finns också risker med varje typ av uppvärmning.

Ett enkelt och helt säkert sätt att slippa kondens på motorn är att bädda in den. När jag avslutat höstens motorkonservering sprayar jag lite varstans med fuktutdrivande olja och så stoppar jag hela motorrummet fullt med täcken och filtar så luften inte kan cirkulera runt motorn. Det har fungerat bra i femton år för att hindra rost och liknande.

Stefan Jonvall


Text: Redaktionen • 2006-09-17
ArtiklarpraktisktbatagandeTips & trix
Scroll to Top