151353.jpg

Artiklar

Vad gör alla av sina gamla sjökort?

Troligen så kastas de eller läggs in i garderoben. Här är ett tips på hur man kan få både nytta och nöje av sina gamla sjökort. Dessutom blir det en riktigt trevig tavla att hänga upp där hemma. Jag hade ett antal gamla sjökort liggande, samtidigt ville jag gärna ha ett hemma och dessutom lätt

Text: Redaktionen • 2006-09-17 Uppdaterad 2006-09-17

Troligen så kastas de eller läggs in i garderoben. Här är ett tips på hur man kan få både nytta och nöje av sina gamla sjökort. Dessutom blir det en riktigt trevig tavla att hänga upp där hemma. Jag hade ett antal gamla sjökort liggande, samtidigt ville jag gärna ha ett hemma och dessutom lätt åtkomligt. En dag kom jag på tanken att hänga upp sjökortet på väggen, men det är svårt och blir inte snyggt att hänga upp som det är. Så jag började skissa på en tavelram. Problemet var ju att de olika sjökorten ligger på olika håll, men efter ett tag hittade jag en lösning på det också.

Det fick bli en tavla med bara tre sidor, en skiva och en distanslist mellan ram och skiva. Via den öppna sidan skjuter man in det vikta kortet. Sedan har jag borrat hål på varje sida, från baksidan, i vilka sjökortstavlan hängs upp på en spik. Så i stället för att ha gamla sjökort liggande hemma i byrålådan och skräpa, ta det äldsta (oftast är de gamla korten lite mer färgglada) det blir vackrare med ett gammalt och lite slitet sjökort. Det enda som behövs sedan är ett par hyvlade bräder, lite distanslist och en plywoodskiva, lite precisionssågande i hörnen (så att geringen blir snygg) lite bets, färg eller bara lack & och lite jobb också förstås.

Björn Olsson


Text: Redaktionen • 2006-09-17
ArtiklarpraktisktbatagandeTips & trix
Scroll to Top