151348.jpg

Artiklar

Trädgårdsslangen bryter hävertverkan

Jag skickar ett tips om ett billigt och funktionellt sätt att använda en snabbkoppling för trädgårdsslang av den typ som har inbyggd backventil. I mitt fall använder jag Hozelock men Gardena har även trädgårdsslang med backventil. Jag använder min för att bryta hävertverkan på kylvattnet – samma som vacuumventiler gör, men den här kostar 45

Text: Redaktionen • 2006-10-17 Uppdaterad 2006-10-17

Jag skickar ett tips om ett billigt och funktionellt sätt att använda en snabbkoppling för trädgårdsslang av den typ som har inbyggd backventil. I mitt fall använder jag Hozelock men Gardena har även trädgårdsslang med backventil. Jag använder min för att bryta hävertverkan på kylvattnet – samma som vacuumventiler gör, men den här kostar 45 kronor. Min slang är inne på fjärde året och kommer nog att tjänstgöra i många år till kan jag tro.

Jag har dragit upp slingan ovanför vattenlinjen där ett T-rör monterats, T:ets ena förgrening vänds uppåt och där sitter denna snabbkoppling monterad i lodrät läge. När motorn startar bildas tryck som stänger backventilens kägla, när motorn stoppats sjunker trycket i slingan och av gravitation så sjunker ventilkäglan ner och därmed öppnas den och luft strömmar ner och bryter hävertverkan. Enkelt och funktionellt.

Mvh Dick Davidsson


Text: Redaktionen • 2006-10-17
ArtiklarpraktisktbatagandeTips & trix
Rulla till toppen