Smart men dyr att producera

Enligt besiktningsmannen Erling Kroon är Orrskär 850 en produkt av sin tid. Den har ett traditionellt skrov utan någon utpräglad V-botten som fungerar bra i halvskyddade vatten men i mer komplicerade förhållanden får man anpassa färden, menar han. Den unika motorupphägningen tycker han är smart men möjligen kostsam att tillverka.

- Det här var en idé som i och för sig inte var så dum men den slog aldrig riktigt igenom. Motorn blir avdämpad från skorvet och båten får en tystare gång. Men jag misstänker att det är ganska komplicerat och kostsamt att producera och det är kanske därför som ingen annan tagit upp lösningen, säger han.

Erling menar också att det inte finns några garantier för att det förträffliga elsystemet som ursprungligen sitter i båten är intakt idag.

- Det kan skilja väldigt mycket från båt till båt. När de har några år på nacken och flera ägare ha passerat revy brukar det förekomma mer eller mindre lyckade hemmagjorda lösningar. Mitt råd är att man alltid ska titta extra noga på elsystemet i en gammal båt, säger han.

Erlings generella omdöme är att båten är välbyggd och av god kvalité men att man bör se upp med gummiupphängningar och packningar i motorinstallationen.

Av: Samuel Karlsson