151151.jpg

Artiklar

Propellerrengöring del 2

I nummer 4-08 tipsade Andreas Ericsson om ett finurligt sätt att rengöra sin propeller, med hjälp av en plastflaska och vanligt avkalkningsmedel till kaffebryggare. Hur man skulle gå tillväga framkom tyvärr inte tillräckligt tydligt och Andreas kommer här med några förtydliganden. Hej ! Kul att det blivit uppmärksammat, det är verkligen ett enkelt och bra

Text: Redaktionen • 2008-05-29 Uppdaterad 2008-05-29

I nummer 4-08 tipsade Andreas Ericsson om ett finurligt sätt att rengöra sin propeller, med hjälp av en plastflaska och vanligt avkalkningsmedel till kaffebryggare. Hur man skulle gå tillväga framkom tyvärr inte tillräckligt tydligt och Andreas kommer här med några förtydliganden.

Hej !

Kul att det blivit uppmärksammat, det är verkligen ett enkelt och bra trix på ett svårt problem.

Här kommer bilder som kanske kan förklara lite. Självklart kan man ju behöva en större flaska beroende på propeller och lutning mm. Jag har själv stoppat in en liten träkil mellan flaskan och ovansidan av axeln för att så mycket vatten som möjligt stannar i flaskan, dock behöver man vrida propellern ett halvt varv efter några timmar eller över natten, så att man badar hela.

Mvh

Andreas Ericsson, Ystad.


Text: Redaktionen • 2008-05-29
ArtiklarpraktisktbatagandeTips & trix
Scroll to Top