151147.jpg

Artiklar

Sailracing har vind i seglen

Under 2007 byggde man ut sin internationella expansion i Norge och Japan och nu följer ytterligare fyra länder där Sailracing hittat distributörer som ska få märket att växa utomlands.

Text: Redaktionen • 2008-06-02 Uppdaterad 2008-06-02

De nya länderna är Danmark, Benelux (Holland och Belgien) samt Italien där Sailracings produkter börjar säljas 2009. Christian Engström, exportchef på Sailracing, menar att länderna är en naturlig följd på Sailracings framtidsplaner.

– Först och främst vill vi bli starka i Norden därför är Danmark viktigt. Dessutom har Benelux-länderna en stor seglingskultur och är öppna för sport- och lifestylemärken. Men störst potential ser jag nog i Italien. Bara Murpy & Nye omsätter 1 miljard kronor där och North Sails 500 miljoner.

Christian menar att italienarna och seglingsmode verkligen passar bra ihop.

– Vi har sagt att vi med Sailracing ska angripa från havet och dessutom snart finnas i Medelhavet. I Italien är de långt framme i båtdesign och har ett stort sportmodeintresse. Sen tror jag mycket också på Spanien och Grekland.

Christian ser exporten för Sailracing som en mycket viktig kugge framöver.

– Exporten är allt. Vi ska öka i Sverige också men snart är exporten större.

Om fem år finns vi på 20 marknader. Då omsätter Sailracing i Sverige 50 miljoner och exporten kommer vara 150 miljoner, i grossistledet.

Nyhet från:www.sportfack.se

Av: Mattias Björklund


Text: Redaktionen • 2008-06-02
Artiklarpraktisktbatagande
Scroll to Top