Köp en nordisk klassiker – hela varumärket till salu

Vill du bli ägare till ett av Nordens mest älskade och välkända båtmärken? Nu har du chansen.

Köp en nordisk klassiker – hela varumärket till salu
Coronet 26 Family tillverkades 1975-1978 och var i mångt och mycket en uppskalad variant av Coronet 24 Family. Foto: Thomas G Hyrén

Det vore direkt felaktigt att säga att danska Coronet gjort mycket väsen av sig de senaste åren. Även om man sammanlagt tillverkat mer än 20 000 båtar så blev pånyttfödelsen 2008 med 290 Sport och 290 Weekend, samt 240 DC Classic med skrov från gamla 22 DC förmodligen inte vad man hoppats på. Det lyfte aldrig riktigt, även om undertecknad tycker att de två 290-modellerna är något av det snyggaste varvet presterat under hela sin 60-åriga livstid.

Nu har tydligen även nuvarande ägarna tröttnat på det insomnade varumärket och lägger ut det till försäljning. För hugade spekulanter finns en hel del att hämta.

Läs mer: Kolla in hemliga Coronetsamlingen som är störst i världen

Förutom rättigheterna till de senaste båtarna och en hel del formar och andra produktionsverktyg, även till historiska modeller, så följer det även med en hel del godis för samlaren och kalenderbitaren. Det finns allt från ritningar och marknadsföringsmaterial till designmanualer, bilder och filmer.

Mer information om försäljningen kan man få genom att mejla Jonas Pedersen på danska Tuco Marine, som haft säljansvar för 290-modellerna.

 

 

Coronet 290 Weekend presenterades 2008 tillsammans med en taklös variant kallad Sport. Blir detta Coronets sista modeller någonsin?

Coronet är för mig ett av de mest klassiska nordiska båtmärkena.
Ja
90
16
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!