ArtiklarFjord Plast, Fair Lady, Polar Daycruiser
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Nu är det dags igen att börja titta på nästa års nyheter. Den snabba familjebåten blir allt populärare, och kravet på bättre utrymmen blir allt större. De stora förändringarna hittar man nästa år i inredningarna. På motorsidan tävlas det friskt om vem som kan bygga största motorn. Här följer smått och stort som kommer nästa år.
Familjeseglarna i ett nötskal
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Avsikten med konsumentseglingar är att ge konsumenter möjlighet att jämföra priser, komfort och seglingsegenskaper hos olika båtar. Intresset knyts till de s k familjeseglarna, de som kan erbjuda en familj plats att sova och vara ombord under en längre tid än en dag. Båtnytt var med och presenterar på följande sidor en unik sammanställning.
Är jättesnurra ekonomisk?
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Jättesnurrorna i hundrahästarsklassen verkar på många som rena utbordarmonstren - en felaktig utveckling av utombordsmotorprincipen helt enkelt. Men pass upp, 100 hk är en vanlig effekt i båtar idag, och att ha en utombordsmotor kan faktiskt ha sina fördelar.
Segla med motor
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Vilken typ av hjälpmotor skall jag skaffa till segelbåten? Vilken motorstyrka behövs? Är fartskillnaderna stora mellan de olika motorfabrikaten? Frågorna är många, och här har vi gjort ett unikt prov av marknadens 10 snurror i effektklassen mellan 3 och 10 hk. Resultatet blev toppintressant.
Båtnytt provar Catalina
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Marieholms Bruk har i många år tillverkat fiberglasbåtar, och tillverkningsmetoderna är godkända av Lloyd's i London. På sitt program har de kabinbåten Catalina, som nu ytterligare modifierats.
Golif med annan rigg
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
I Båtnytt nr 6 1964 provseglades Golif. Betyget var i korthet: fin att bo i, svår att segla. Nu har de tagit fasta på kritiken.
Norfolk F6 & F8
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Nya jollar kommer varje år. De skiljer sig inte mycket från varandra. De flesta söker sin publik bland de unga, och en viktig faktor då blir priset. De två nyheter från England som Yberg Yachtagentur tar in är billiga i förhållande till storleken.
Motornytt
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Aldrig tidigare har så många nyheter presenterats så sent på säsongen som i år. Flera tillverkare flyttade fram presentationen till början av året. På snurrefronten bör snart det stora hästkraftskriget bryta ut igen.
Vi har provar 9 båtar
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Ockelbo S19 P18 Moby Dick Ockelbo DC 21 Fjord Olympic Ancas 24 Norfolk 8 Conger Gullringen Cabin Norfolk 6
Tre havsseglare med olika kynne
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
För att orientera om båtar i en prisklass där konkurrensen hårdnar alltmer, 30.000 - 40.000 presenterar Båtnytt tre havseeglare med olika egenskaper. Feminin och Westerly 25 har en säsong på nacken, medan Cowal är helt ny.
Finmar Sea Cabin
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Denna Finmarbåt har genomgått en hel del förbättringar sedan den första gången presenterades på marknaden.
Alicraft från Norge
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Från Odd Simonsens varv i Arnedal i Norge kommer denna stora Ali-Craft eller Norlight V 25.5 fot. Gösta Berg presenterade den på årets Allt för Sjön, och den något ovanliga synen av en glasfiberbåt med V-botten bland Storö- och Solöserierna är kanske en satsning av Gösta Berg i den alltmer hårdnande konkurrensen på båtsidan.
Avant 500 – pangnyheten
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Den extrema sportbåten Avant 500 från Monark Crescent var pangnyheten på Allt För Sjön.
Gullringen Cabin
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Gullringen Träförädling i Småland satsar på en rationell tillverkning av sina plywoodbåtar. Firman har tydligen haft vissa svårigheter med försäljningen.
F 12 Fajak, snabb och säker
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Frisk byig vind på Nämdöfjärden gav oss tillfälle att ganska ordentligt känna på F 12 Fajak, en liten kölbåt som trots sina små dimensioner förenar en överraskande rymlighet inombords med goda fartegenskaper och en respektingivande säkerhet. Det var en bekantskap väl värd att göra.
Bohus-snipa, Fjordling 17
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
En ständigt aktuell fråga: vilken båttyp är sjövärdigast? Vi har provat två helt skilda båttyper - en Bohus-snipa av trä och en Fjordling 17, fiberglasbåt med djup v-botten. - i havssjö med vindstyrkor på mer än 15 meter per sekund! Resultatet av denna jämförelse intresserar oss alla.
Draco 2700 Sterling
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Dracos nya 20-fotare är en snabb och bränslesnål kabin/daycruiser med en stor och bekväm sittbrunn, och ett styvmoderligt behandlad försalong och en förarplats som är ett offer för formgivarens penna. Kvaliteten är som alltid när det gäller Draco mycket god.
Arden 4, skotskt enkel men robust
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Arden 4 testade vi genom att i årets Gotland Runt gasta ombord i Robert L Lobells Fiona, som seglade i klass V och belade andraplatsen där. Ett omväxlande väder gav rika tillfällen att lära känna båten. Betyget blir att båten som sådan är styv, välseglande och mycket värdig, rymlig och välinredd, men att det brister åtskilligt i fråga om utrustningsdetaljer och finish; särskilt inombords är de dåliga.
Contest, Holländare i toppklass
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Holländarna har fått gott namn om sig när det gäller segelbåtar av fiberglasarmerad plast.
BB-17, billig norrman
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Storasyster till den på sina håll mycket spridda och populära lilla norska BB-11 är BB-17, en kraftigare, ruffad båt med större segelyta och betydligt bättre seglingsegenskaper.

Filtrering

Kategori
Tagg

Skribent