ArtiklarCustom Tourist från Norrland
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Njursunda Båtindustri i närheten av Sundsvall är ett relativt nytt företag inom båtbyggeribranschen. Båtnytt har provkört den enda båt som för närvarande står på firmans program - en turistbåt, Custom, i glasfiberplast.
Capri Cabin - liten men vettig
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Gamleby Yachtvarv har fina traditioner att bygga på. Varvet har nu tagit upp driften efter en längre tids stillastående.
Fidra, köp bara skrovet!
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Halvfabrikat, vad är det? En båt av dålig kvalitet? En båt tillverkad av undermåligt material? Båtnytt har bekantat sig med halvfabrikat-nykomligen Fidra, en plastsegelbåt av kostertyp. Här berättar vi om ett besök på Fisksätravarvet samt för begreppet halvfabrikat.
Bergö - ny i ö-familjen
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Storebrovarvets Bergö presenterades förra året. Båten är en lycklig kompromiss mellan amerikanarnas förkärlek för stora innerutrymmen och svensk traditionell ruffbåt.
Ny Catalina, bättre i sjön
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Marieholms Bruk tillhör den grupp av tillverkare av fiberglasbåtar som har sin fabrik och sina tillverkningsmetoder godkända av Lloyds i London.
Cadet - äntligen
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
En av världens absolut populäraste juniorkappseglingsbåtar - den engelska tvåmansjollen Cadet - har sålts i över 4000 ex. runt om i världen innan den kom till Sverige.
Clano, Göteborgare från Lidingö
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
AB Svenska Clano heter ett göteborgsföretag, som på sitt försäljningsprogram har en ny, snabb, motorkryssare - Clano 27 - ritad av den kände båtkonstruktören Harry Becker i Lidingö.
Tredje djonken till Karlstad
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
De onda andarna hålls på avstånd av gamla, snidade symboler. Huruvida de gamla kinesiska tänkarna även inkluderat framtida motorkrångel i sin allriskförsäkring förmäler inte historien. Men en originell och tjusig syn är i alla fall Sten Holmquist's djonk, där den seglar fram i svenska farvatten med 22 kvm röda segel.
Catalina - familjebåt för fina manövrer
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Marieholms bruk har i några års tid haft cabinbåten Catalina på sitt program. En del förbättringar har den genomgått men verkar ännu inte riktigt färdig. Det är dock en båt med manövreringsegenskaper utöver det vanliga. Fina säkerhetsplus för barnfamiljen är de höga sargerna. Fartegenskaperna är goda, men kan vara lite svåra att utnyttja.
Cabina, familjebåt med säkerhetsplus
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
AB Lamellplast i Lindome presenterade på Göteborgsutställningen denna kabinbåt i plast. En rymlig farkost, där man tydligen först och främst sneglat på goda innerutrymmen och i andra hand på utseendet.
Chris Craft Cavaller Custom Cruiser
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Namnet ger associationer av stora lyxkryssare och sammetsmjuka nätter under rasslande palmer. Så småningom kanske namnet istället hör i hop med kyliga sommarkvällar med myggsurr kring martallar i skärgården. Åtminstone om man får tro den amerikanska firmans nya giv.

Filtrering

Kategori
Tagg

Skribent