ArtiklarCUB 17, snabb, sjövärdig sportkabin
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Umeå Skidfabrik har beslutat bli båtbyggare och byggsatstillverkare av storformat. Tidigare tillverkade man ett par mindre båtbyggsatser mest för att ha full sysselsättning året om på skidfabriken. Men nu satsar man på två nya, moderna båtar - Cub 15 och Cub 17, som verkar ha goda möjligheter att gå hem.
CUB 15, prisbomb från Umeå
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Umeå Nya Skidfabrik började, som framgår av namnet, att tillverka skidor. Men eftersom detta arbete var så typiskt säsongsbetonat, började man för en del år sedan att tillverka båtbyggsatser för att ha full sysselsättning året om.
Fjordling 17, mjuk men känslig för belastning
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Man kan inte få allt här i världen. Fjordling 17 är en av de trevligaste båtar vi kört, den har djupt V och påfallande mjuk gång i nästan all slags sjö och den är vettigt planerad inombords. Men även solen har sina fläckar.
AL 30, ny svensk kryssare
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
AL 30 heter en ny konkurrent om köparna till större motorkryssare. En aluminiumbåt med moderna skrovformer, byggd av kunniga metall- och träarbetare med en välkänd båtkonstruktör som rådgivare. En intressant kombination och - som det verkar - lyckad.
Formula 233, sport i toppklass
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Formula 233 har utomordentliga giregenskaper med gott grepp utan släpp eller kavitering på någon punkt.
Havs-Fidra, månadens båt
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Havsfidra är den tredje versionen av Fisksätras robusta kosterbåtstyp i fiberglasarmerad plast.
Fyra snurror till 10 hk
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
8 till 10 hk är en vanlig motorstorlek på sportfiskebåten och den större roddbåten. På svenska marknaden finns fyra snurror i den storleksklassen, en svensk - Crescent, och tre amerikanska Evinrude/Johnson, Mercury och West Bend. Ytterligare en modell finns - McCulloch 9,5 hk, men fabrikens produktion räckte inte till för Sverige-export i år. Vi har grundligt testat kvartetten och på följande tre sidor finner ni vår testrapport.
Utombordsmotorer kring 20 hk
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Utombordsmotorernas effektgrupp omkring 20 hk är intressant speciellt för den svenska snurreköparen. Denna grupp av snurror är den minsta motorstorleken man kan använda på en planande båt, motorerna är relativt billiga i inköp och drift och vi har ett tämligen stort urval av lämpliga båttyper för detta effektregister.
Avanti. Snabb och livlig familjebåt
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Avanti betyder framåt och namnet passar båten. Den är livlig, snabb, rolig att segla men också säker och sjögod. En båt för hela familjen.
505, byggd för experten
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Det är nu endast att konstatera att den engelska racerjollen 505 (Five-O-Five) slagit igenom även här i Sverige. Bara en säsong behövdes för att utvecklingen skulle gå från nästan total obefintlighet till en stabil och väletablerad kappseglingsklass.
Lyx med fart från USA
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Chris Craft vill utöka sin försäljning på den europeiska marknaden. Båtmärket har på senare år blivit något av en prestigesymbol, åtminstone i Stockholmstrakten.
Crescent 500 cc, sensation som kommer
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Som första tidning kan Båtnytt berätta om de kommande årens snurresensation - Crescent 500cc bruksmotor. Provkörningen blev vår hittills mest positiva chock, och vi fick helt revidera vår uppfattning om snurregenskaper. Tystare utombordsmotor finns inte, den 45 hk starka motorn har en sinnrik anordning som gör den lika dragstark som en 80 hk snurra - bränslesnål osv. Och denna exklusiva testrapport bjuder vi er på två år innan motorn kommer i produktion.
Cabinen - Tage Boghammar
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Månadens båt.
Fidra, sjövärdig och snabb
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Det första intrycket: "en robust och trevlig båt" jävades inte när man fick henne i handen. Fisksätras Fidra var en angenäm bekantskap, sjövärdig, rymlig, lättseglad och förhållandevis snabb. En stryktålig plastbåt som kräver minimum av underhåll.
Fem båtar för regattan i badviken
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Camping 500 - fin i finnish
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Campingbåten är en båttyp som tycks stå sig i populäritet genom åren. De serier som nordiska varv lyckas få fram har en strykande åtgång och fram på sommaren brukar de vara slutsålda.
Custom Tourist från Norrland
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Njursunda Båtindustri i närheten av Sundsvall är ett relativt nytt företag inom båtbyggeribranschen. Båtnytt har provkört den enda båt som för närvarande står på firmans program - en turistbåt, Custom, i glasfiberplast.
Capri Cabin - liten men vettig
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Gamleby Yachtvarv har fina traditioner att bygga på. Varvet har nu tagit upp driften efter en längre tids stillastående.
Fidra, köp bara skrovet!
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Halvfabrikat, vad är det? En båt av dålig kvalitet? En båt tillverkad av undermåligt material? Båtnytt har bekantat sig med halvfabrikat-nykomligen Fidra, en plastsegelbåt av kostertyp. Här berättar vi om ett besök på Fisksätravarvet samt för begreppet halvfabrikat.
Bergö - ny i ö-familjen
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Storebrovarvets Bergö presenterades förra året. Båten är en lycklig kompromiss mellan amerikanarnas förkärlek för stora innerutrymmen och svensk traditionell ruffbåt.

Filtrering

Kategori
Tagg

Skribent