ArtiklarKvartstonnare eller familjeseglare
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Sex båtar i 26-27-fotsklassen. Drömbåtar för kappseglare och familjer? Vi tog fem kvartstonnare Accent, Facil, Finn Flyer 27, Becker 27 och Granada 27 och lät dem segla mot varandra och mot Hallberg-Rassy 26, en rättfram familjeseglare i samma prisläge och storlek. Vad fann vi? Fem racers mot en pråm? Fem campers mot en vettig bobåt?
Båttest Swan 39 och Baltic 39
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Följ med ombord på världens finaste havskryssare. Swan är status, Baltic är "Bentlyn".
Stortest: Sju kvartstonnare för familjen
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Båttest av Facil, Albin 79, Bianca 28, Jamsine 25, Accent, Guy 28 och Becker 27. Är kvartstonnaren lämplig som familjeseglare? Svaret är utan tvekan ja. En mycket viktig aspekt när man ska till att köpa båt är hanterligheten. En kvartstonnare är smidig att hantera: i hamn vid tilläggningar, i vikar när man ankrar upp, när man seglar vad gäller segelskifte och skotning.
Bandholm 27, lättseglad och familjevänlig
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Knud Olsen har med sin Bandholm ritat en båt med ny och snabb undervattenskropp. Och med en fin inredning som påverkar priset...
Sex allaroundbåtar i test
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
J11, Askeladden, Pokus, Terhi 375 S, Widegon, Akva-Marin. Combi-jollarna är som namnet säger en kombination av segelbåt, roddbåt och fiskebåt. Seglingsegenskaperna blir följaktligen inte vad en ren segeljolle kan erbjuda. Men en del av combijollarna hade ändå förvånansvärt fina egenskaper med tanke på att dom också fungerade utmärkt att lägga nät med.
Contest 28
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Contest 28 - välbalanserad holländsk familjeseglare
Crescent 415 D, Plesir 27
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Crescent 415 D, dubbelskrovet ger tyngd och stabilitet Plesir 27, Norsk sommarstuga på sjön
Albin 21, Fjord Wing, nästa års båtar
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Nu på höstkanten duggar nyheterna tätt. Vi har tittat på två av nästa års nyheter, som utan tvivel kan betecknas som ett par av 1970 års mest intressanta båtar, Fjord Wing och Albin 21.
Crescent 66
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Seglaren Pelle Pettersson tycks ha blivit ordentligt biten av motorbåtsflugan. Den senaste skapelsen från hans penna är Crsecent 66. En daycruiser som är en direkt utveckling av förra årets miniatyrdaycruiser.
Motor 67
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
1967-års motormodeller börjar nu officiellt presenteras.
Propelleraxel "ute" Oljedrift "inne"
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
BMW inne, Perkins ute.
Hallberg-Rassys lilla fullträff
ARTIKEL FRÅN Unknown
När etiketten "instegs-" klistras på en produkt är det en signal om att det finns större – och dyrare – alternativ att tillgå. Hallberg-Rassy 26 är ett typiskt exempel på en minsting som delar stamtavla med mer exklusiva storasyskon.

Filtrering

KategoriTaggSkribent