Båtnytt

Europas bästa motorbåtar 2017 utsedda i Best of Boats Award

Vinnarna i Best of Boats Award 2017 är nu korade – och prisade.

Europas bästa motorbåtar 2017 utsedda i Best of Boats Award
Båtnytts Anna Sandgren sitter med i juryn för Best och Boats Award, som årligen utser Europas bästa båtar. Nu presenteras vinnarna 2017.

Inför en stor internationell publik delades priserna för årets bästa motorbåtar ut för fjärde gången. Pris-ceremonin ägde rum under Berlins båtmässa, Boat&Fun i slutet på november.

Juryn består av 17 journalister från Europas alla hörn, bland annat Båtnytts Anna Sandgren. De delade i år ut pris i fem olika kategorier. Framförallt var det båtar från Finland och Frankrike som stack ut och hävdade sig extra bra i konkurrensen bland alla testade båtar.

Totalt gjorde juryns medlemmar 585 båttester det gångna året. På listan över finalister fanns 22 båtar med. Här är de fem båtar som kammat hem respektive förstaplats: 

 

Wellcraft 222 Fisherman

Bäst för fiske

Wellcraft 222 Fisherman

Amerikanska Wellcraft 222 Fisherman vinner som bästa båt för fiskaren, mycket på grund av sina utmärkta sjöegenskaper. Båten går tryggt samtidigt som den har kapacitet att gå snabbt också i grövre sjö. Interiören är ergonomiskt utformad och här finns plats för allt en fiskare kan behöva. Utrustad med utombordare på 250 hk och en bränsletank på hela 390 liter är den redo för längre turer. 

Fakta
Tillverkare: Wellcraft, USA
Längd: 6,70 m
Bredd: 2,60 m
Passagerare: max 8
Mer info: wellcraft.com

Delphia BluEscape 1200

Bäst för resan

Delphia BluEscape 1200

BluEscape 1200 är den första båten i en kommande serie från polska Delphia. Exteriört påminner den här rymliga och bekväma "husbåten" om ett toppmodernt fartyg. Invändigt väntar stora ytor för sociala aktiviteter, stora kabiner, pentry, toaletter mm. Allt utformat för att erbjuda största komfort också för de längre turerna. Båten är trots sin storlek mycket lätt att köra.

Fakta
Tillverkare: Delphia Yachts, Polen
Längd: 12,45 m
Bredd: 4,26 m
Mer info: delphiayachts.eu

Invictus 370 GT

Bäst för nöje

Invictus 370 GT 

Efter en hård kamp ända in i det sista, var det italienska Invictus 370 GT som tog hem segern i nöjeskategorin, framför norska Nordkapp Ranger 705 Avant/Enduro. Christian Grande står för en design som sticker ut. Under däck väntar exklusiva och spännande designlösningar med ovanligt lyxig boendekomfort. Ett rymligt soldäck, gott om plats för socialt umgänge ombord och en rymlig och centralt placerad förarplats, i kombination med riktigt roliga köregenskaper, räckte hela vägen till en förstaplacering. 

Fakta
Tillverkare: Invictus Yachts Italien
Längd: 11,40 m 
Bredd: 3,40 m
Passagerare: max 12
Mer info: invictusyacht.com

Nästa sida: Bästa båten för familjen och nybörjaren