Praktiskt Båtägande

Lär dig bemästra elsystemet – här är kursen för dig

Känner du dig obekväm med att mixtra med elen ombord? Då kanske en kurs i skötsel och installation av båtel kan avhjälpa problemet.

Lär dig bemästra elsystemet – här är kursen för dig
Trasslar det till sig för dig när det kommer till båtel? Kanske en kurs kan hjälpa dig att reda ut härvan?

Elsystem i båtar utgör ofta ett problem för båtägare och många känner sig osäkra inför att själva åtgärda problem med el och kablar. Det vill Magnus Aldrin råda bot på och startar därför kurser i installation och skötsel av el i båtar. Han är själv medlem i två båtklubbar. 

– Snart sagt varje gång jag går på bryggan eller vinterplatsen får jag frågor om el, laddning och funktion. El och kablar ligger utanför den vanliga komfortzonen. Man är osäker på vad som är rätt och vad som är farligt och vågar inte riktigt röra, säger Magnus Aldrin.

Kurserna är lärarledda och hålls under fyra veckokvällar. Ett helhetsgrepp på el med start helt från grunden utlovas. Ingen tidigare elkunskap krävs och efteråt ska deltagarna förstå och själva kunna göra riktiga installationer. 

Nästa veckorkurs startar den 9 april.

Det finns också intensivkurser som går på helgerna.

Nästa intensivkurs startar redan helgen som kommer och har få platser kvar.

– Vi varvar teori med praktik och går igenom allt från vad spänning och ström egentligen är, till hur man gör en korrekt kontaktklämning, säger Magnus Aldrin. 

Efter kursen erhålls kursintyg på de förvärvade kunskaperna.

Mer information på Elkurs.se

 

 

Tycker du det är svårt med båtel?
Ja
34
36
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!