ArtiklarDehler 25, finurlig sänkkölsbåt
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
En tyskbyggd båt med sänkköl och mycket väl utnyttjade utrymmen. Som dessutom seglar bra. Nya Dehler 25 är värd att stifta bekantskap med.
Sveriges snabbaste standardbåt
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Hon ser ut som tagen ur en James Bond-film när hon kommer fräsande över vågorna i 50 knop. CriCat, en helsvensk konstruktion, har vänt upp och ned på alla fart- och utseendebegrepp när det gäller sportbåtar. För det handlar faktiskt om en standardbåt, avsedd för vanligt åkande. Bara det att det i detta fall går så otroligt mycket snabbare!
Finngulf 34, annorlunda och jollekänslig
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Finn Gulf 34 är något så ovanligt som ett försök att göra en produktionsbåt av en racer.
Bella 800, nypremiär
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Finska Bella Veneet Ky som bokstavligen byggt vidare på de tidigare formerna, strävar först och främst efter att ge ekipaget bättre fartresurser. Vilket man lyckats ganska bra med.
Cumulus, Rassy 29, Mamba 29, Winga 860
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Nytänkande mot tradition. Vilket står sig bäst? Fyra svårt konkurrerande familjeseglare i 29-fotsklassen ligger här fridfullt uppankrade i en vik. Men håller de måttet för en bra familjebåt? Med John Albrechtson, Göran Karlsson och fyra familjer granskade vi etablerade Cumulus och utmanarna Winga 860, Mamba 29 och Hallberg Rassy 29 närgånget. Slutresultatet blev en rejäl överraskning.
Comfortina, Swan
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Snabbaste Swan-båten. Comfortina, skönseglande fartbåten
Gib Sea Plus, fartig men felande fransyska
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Från Frankrike kommer nya Gib Sea Plus som är tänkt att locka samma typ av seglare som köper en Albin Express, Maxiracer eller X 79.
Gummibåt i mellanklass, dyrt men användbart flytetyg
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Gummibåten ses oftast över axeln som flytetyg och de moderna typerna får oförskyllt lida för föregångarnas svagheter. Men rätt skött och använd är "gummimunken" ett utomordentligt åkdon. Lätt och lätt att ta med. Bärkraftig och säker på gränsen till det otroliga. Kostar också därefter i förhållande till styva skrov av samma storlek. Men här om någonsin är det kvalitet som gäller.
Guyline 125, snabbseglare med motorseglarkomfort
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Motorseglare, snabbseglare, eller en lättskött familjebåt? Det verkar vara tre olika båtar vi talar om. Men ändå har man lyckats samla alla dessa epitet i en Guyline 125.
Fyra förnämliga snabbseglare
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Förnämliga snabbseglare eller frustrerande seglingsmaskiner? Lite tillspetsat kan du se på snabbseglarna Contrast 33, Albin Nova, Athena och Omega 34 på detta sätt. Vad duger de till? Vi var fyra familjer som seglade ut en helg för att få veta. Dessutom fick John Albrechtson ge sin syn och besiktningsmannen Eje Wåhlstedt säga sitt. Vilken båt är bäst?
Contrast 33, Albin Nova, Athena och Omega 34. "Familjetest, fyra förnämliga snabbseglare"
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Förnämliga snabbseglare eller frustrerande seglingsmaskiner? Litet tillspetsat kan du se på snabbseglarna Contrast 33, Albin Nova, Athena och Omega 34 på detta sätt. Vad duger de till? Vi var fyra familjer som seglade ut en helg för att få veta. Dessutom fick Johan Albrechtson ge sin syn och besiktningsmannen Eje Wåhlstedt säga sitt. Vilken båt är bäst?
Fyra snabba för seglarfamiljen
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Comfortina, First 30E, Arcona 32 och Linjett 32 är fyra fina båtar för seglarfamiljer som vill byta upp sig till mera utrymmen och mera fart. De är också intressanta på så vis att de står för olika sätt att bygga båtar. Dels den moderna rationella, dels den traditionella.
Avance 245, nygammal och uppsnofsad
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Konsten att ta en etablerad båt, göra om den, och lägga till en siffra, börjar bli vanlig. Det fina är att man ibland får en ny båt. Samtidigt passar nämligen byggarna på att fräscha upp hela båten. Ett bra exempel på den här företeelsen är Avance 245, en utveckling av mer kända Avance 24.
Aluminiumbåten - slarviga skeppares slitvarg
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Intresset för småbåtar i aluminium har ökat markant under den senaste tiden. Främst förmodligen tack vare ryktet om materialets tålighet mot väder och vanvård. Vi har långtestat för att prova detta påstående.
Flipper Futura, annorlunda seglare
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Vad har ett flytetyg med en pinne och trasor på motorbåtssidorna att göra? Helt enkelt därför att Flipper Futura introducerades som motorseglare och därför bedömts ur båda synvinklarna. För motorbåtare som vill prova vindkraft och seglare som vill åka bekvämt.
Albin Nova - Albins nya till kanonpris
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Det sensationella med Nova är att Albin begär 206.000 kr för en båt som deplacerar 3700 kg och är 33 fot lång. Andra båtar med samma vikt kostar ofta runt 20 - 25% mera.
"Dyr" snurra kan ge billigast båtåk
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Dyr diesel för billigt bränsle. Eller en törstig snurra som sparar initialkostnader och service? Det är den klassiska frågan. Räknar man rätt är det utombordaren som blir ekonomimotorn! Vilket vi kunde konstatera praktiskt i ett hundramilstest.
3-cylindrig marindiesel blir framtidens båtmotor
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Marindieslarnas mellanklass, med effekter upp till femtio hästar, ser ut att bli framtidens båtmotor. Måttlig i pris och bränsleförbrukning men med acceptabel effekt i förhållande till vikten. Testets trecylindriga trio ger belägg för påståendet.
Amigo 33
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Arne Arksund på Öckerö är en av de svenska båtbyggare sin fortfarande satsar på att bygga traditionella långfärdsbåtar. Hans Serie av Amigo-båtar skiljer sig markant från dagens moderna snabba konstruktioner. Amigo-båtarna säljs på trygghet och kvalitet.
Facil 35, smart inredning i snabb förpackning
ARTIKEL FRÅN Livetombord.se
Ytterligare en dyr testbåt. Visst, men en pärla och en ovanlig sådan. Snabbseglande familjebåten Facil 35 är först med att ha inredning i moduler. Du kan möblera som du vill. Långt eller kort pentry bestämmer familjen själv.

Filtrering

Kategori
Tagg

Skribent